Olvass bele: Kőből készült emeletes nadrág

Első mese, amelyben kitör a szerelemháború

Rebi és Bogi bölcsi óta voltak a legjobb barátok. Együtt gyűjtötték a homokozóban a bodobácsokat, együtt ették az udvaron a lóheréket, együtt utálták a céklafőzeléket, együtt ragasztózták össze a bölcsiasztalt, és végül együtt mentek oviba és iskolába is. A fiúkról ugyanazt gondolták: unalmasak és verekedősek, csak a foci érdekli őket, nem kell velük foglalkozni !

Egyszer aztán rádöbbentek, hogy van egy fiú az osztályban, aki egészen más, mint a többi: aki nem verekszik, sőt kedves másokhoz, és megdicséri a lányok ruháját. Ricsike tiszteletbeli lány lett, bevették a csapatba, azon túl hárman voltak legjobb barátok.

Ahogy telt-múlt az idő, a mesék, amiket olvastak, egyre izgalmasabbak lettek, például királyfikról és királylányokról szóltak, akik szerelmesek lettek, nagy lakodalmat ültek és boldogan éltek, amíg meg nem haltak. A lányok természetesen egyszerre jutottak a nagy gondolatra: Ricsike a szerelmük lesz, és ha nagyok lesznek, összeházasodnak!

Ricsike még nem házasodott volna annyira, de a lányok úgy gondolták, itt az ideje választani.

Másnap Rebi azt látta, hogy Bogi ajándékot hozott Ricsinek: egy csokinyalókát! Ricsike nagyon örült az ajándéknak, annak azonban már nem, hogy Bogi érdeklődni kezdett:

Ezek a fiúk… hogy nem tudják azonnal, mit akarnak ?! – bosszankodott Bogi, de aztán arra gondolt, holnap is van nap, hátha addigra eldönti Ricsike.

Szeretném elolvasni a folytatást!